Banántorta
Banántorta
Hozzávalók:
· 18 dkg vaj
· 5dl cukor
· 3 tojás
· 2 teáskanál vaníliaaroma
· 7,5 dl finomliszt
· 1,5 teáskanál sütőpor
· ¼ teáskanál só
· 3,75 dl tejszín
· 2 teáskanál citromlé
· 2 db nagyobb banán(összetörve)
A krémhez:
·
A kép illusztráció. |
12 dkg puha vaj
· 10 dkg krémsajt
· 8 dl cukor
· 1 teáskanál vaníliaaroma
Melegítsd elő a sütőt 135 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy 20x30 cm méretű tepsit. Egy kisebb tálban keverd össze a banánt a citromlével, egy másik, nagyobb tálban pedig elegyítsd a lisztet a sütőporral és a sóval. A vajat (vagy margarint) keverd habosra a cukorral egy harmadik edényben, majd egyesével add hozzá a tojásokat, illetve a vaníliaaromát. Felváltva adagold hozzá a lisztes keveréket és a tejszínt. Végül keverd el benne a banános masszát is. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm méretű tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 135 fokon kb. 1 órán keresztül, amíg a közepébe szúrt hústűre (fogpiszkálóra) már nem ragad a massza. Ha kész, vedd ki a sütőből, és rakd be a mélyhűtőbe 45 percre. Ettől lesz jó állaga a torta tésztájának.
Krém:
Keverd össze a vajat és a krémsajtot egy tálban, majd add hozzá a vaníliaaromát, a cukrot, és a konyhai robotgép segítségével jól dolgozd össze a masszát, hogy könnyű és csomómentes krémet kapj. A kész krémet egyengesd el szépen az alaposan a kihűtött tészta tetején, és már kezdődhet is a kóstolgatás.
Oláh Dzsessika Vivien engedéjével