Banántorta

2014.01.22 21:51

Banántorta

Hozzávalók:

·         18 dkg vaj

·         5dl cukor

·         3 tojás

·         2 teáskanál vaníliaaroma

·         7,5 dl finomliszt

·         1,5 teáskanál sütőpor

·         ¼ teáskanál só

·         3,75 dl tejszín

·         2 teáskanál citromlé

·         2 db nagyobb banán(összetörve)

A krémhez:

·        

A kép illusztráció.

12 dkg puha vaj

 

·         10 dkg krémsajt

·         8 dl cukor

·         1 teáskanál vaníliaaroma

Melegítsd elő a sütőt 135 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy 20x30 cm méretű tepsit. Egy kisebb tálban keverd össze a banánt a citromlével, egy másik, nagyobb tálban pedig elegyítsd a lisztet a sütőporral és a sóval. A vajat (vagy margarint) keverd habosra a cukorral egy harmadik edényben, majd egyesével add hozzá a tojásokat, illetve a vaníliaaromát. Felváltva adagold hozzá a lisztes keveréket és a tejszínt. Végül keverd el benne a banános masszát is. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm méretű tepsibe, és süsd előmelegített sütőben 135 fokon kb. 1 órán keresztül, amíg a közepébe szúrt hústűre (fogpiszkálóra) már nem ragad a massza. Ha kész, vedd ki a sütőből, és rakd be a mélyhűtőbe 45 percre. Ettől lesz jó állaga a torta tésztájának.

Krém:
 Keverd össze a vajat és a krémsajtot egy tálban, majd add hozzá a vaníliaaromát, a cukrot, és a konyhai robotgép segítségével jól dolgozd össze a masszát, hogy könnyű és csomómentes krémet kapj. A kész krémet egyengesd el szépen az alaposan a kihűtött tészta tetején, és már kezdődhet is a kóstolgatás.

 

 

 

 

 

Oláh Dzsessika Vivien engedéjével