Cake Pops

2014.01.22 21:48

Cake Pops

Hozzávalók:
(25 pálcához) fehér csoki és porcukor /a díszítéshez/

Csokis süti:

·         8 dl cukor

·         4 tojás

·         250 g vaj

·         2 evőkanál vaníliás cukor

·         2 teáskanál sütőpor

·         4 evőkanál kakaó

·         10 dl finomliszt

·         5 dl tej

 

Verd habosra a tojásokat és a cukrot. Add hozzá a vajat megolvasztva, majd a finomlisztet, a kakaóport, a sütőport és a vaníliás cukrot. Keverd ezeket jól össze majd add hozzá a tehet is. a tésztát helyezd egy tepsibe, amit már előre kibéleltél sütőpapírral. Süsd meg a sütit 180 fokon, kb. 40-50 percig.

 

Csokikrém:

·         75 g szobahőmérsékletű vaj

·         3 evőkanál kakaó

·         200 g porcukor

·         150 g natúr krémsajt (Mascarpone is tökéletes)

 

Keverd habosra a vajat, a krémsajtot és a porcukrot, majd add hozzá a kakaót is. Dolgozd össze jó alaposan a masszát, amíg finom, lágy krémet nem kapsz.

A csokis sütit törd fel apró darabokra, és tedd bele a csoki krémbe. Keverd össze az egészet úgy, hogy az így kapott tészta könnyen golyó alakúra formázható legyen. Készíts apró golyókat a tésztából. Szúrj egy pálcikát mindegyik golyóba (de ne szúrd át teljesen!). Tedd be a csoki golyókat a fagyasztóba 30 percre, hogy teljesen megszilárduljanak. Végül mártogasd őket olvasztott fehér csokiba, és hagyd, hogy a csoki lefolyjon róluk.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Oláh Dzsessika Vivien engedéjével