Cake Pops
Cake Pops
Hozzávalók:
(25 pálcához) fehér csoki és porcukor /a díszítéshez/
Csokis süti:
· 8 dl cukor
· 4 tojás
· 250 g vaj
· 2 evőkanál vaníliás cukor
· 2 teáskanál sütőpor
· 4 evőkanál kakaó
· 10 dl finomliszt
· 5 dl tej
Verd habosra a tojásokat és a cukrot. Add hozzá a vajat megolvasztva, majd a finomlisztet, a kakaóport, a sütőport és a vaníliás cukrot. Keverd ezeket jól össze majd add hozzá a tehet is. a tésztát helyezd egy tepsibe, amit már előre kibéleltél sütőpapírral. Süsd meg a sütit 180 fokon, kb. 40-50 percig.
Csokikrém:
· 75 g szobahőmérsékletű vaj
· 3 evőkanál kakaó
· 200 g porcukor
· 150 g natúr krémsajt (Mascarpone is tökéletes)
Keverd habosra a vajat, a krémsajtot és a porcukrot, majd add hozzá a kakaót is. Dolgozd össze jó alaposan a masszát, amíg finom, lágy krémet nem kapsz.
A csokis sütit törd fel apró darabokra, és tedd bele a csoki krémbe. Keverd össze az egészet úgy, hogy az így kapott tészta könnyen golyó alakúra formázható legyen. Készíts apró golyókat a tésztából. Szúrj egy pálcikát mindegyik golyóba (de ne szúrd át teljesen!). Tedd be a csoki golyókat a fagyasztóba 30 percre, hogy teljesen megszilárduljanak. Végül mártogasd őket olvasztott fehér csokiba, és hagyd, hogy a csoki lefolyjon róluk.