Fánkocskák
Fánkocskák
Hozzávalók (kb. 50 darabhoz):
· 3 tojás
· 275 g porcukor
· 1,5 dl tejszín
· 3 dl tejföl
· 1,5 teáskanál só
· 2 teáskanál kardamom
· 700 g finomliszt
Készítés:
Keverd habosra a tojásokat a cukorral. Egy másik tálban verd kemény habbá a tejszínt konyhai robotgép segítségével, majd óv
atosan keverd el benne a cukros tojást, és add hozzá a tejfölt, majd a száraz hozzávalókat is. Arra vigyázz, hogy ha túl sokat kevergeted a tésztát, akkor ragadóssá válik, ami jelentősen megnehezíti a nyújtását. Fedd le a tésztát, és tedd hűvös helyre pihenni egy egész éjszakára. Másnap vágd fel kisebb darabokra, és minden egyes darabot nyújts ki kb. 1 cm vastagságúra. A fánkok közepét lyukaszd ki. Forró, bő olajban kezdd el sütni a fánkokat. Annak érdekében, hogy a tészta mindenhol átsüljön, érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni. Mindig csak 3-4 darab fánkot süss egyszerre.
A készre sült fánkokat helyezd egy konyhapapírral lefedett rácsra.
A fánkok díszítéséhez pedig használd a fantáziádat! A képen látható fánkokat porcukorból készült mázzal és még valamivel díszítették.
Oláh Dzsessika Vivien engedéjével