Méteres

2014.10.09 20:10

         Hozzávalók:


                                                                                   

  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj
  • 25 dkg liszt
  • 1. tasak sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • zsír és liszt a sütőformákhoz

 

  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 kanál rum rum
  • 1 evőkanál kakaópor

 

  • A csokoládé mázhoz: 
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál tej

Elkészíteése:
Kizsírozzuk és lisztezünk 2 őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formába a tésztákat. A sütőben 30 percen át sütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni. A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a tejszínes pudingporral, és hűlésig kevergetjük. A vajat nagyon habosra keverjük a cukorral, a rummal ízesítjük, majd összekeverjük a punccsal. A kihűlt piskótákat a barázdáknak megfelelően szeletekre vágjuk. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a  krémmel, de csak az egyik oldalukat, és így sorban hozzá tudjuk mindig tapasztani a következő szeletet. Tűzhelyen melegítjük a 10 dkg vajat, a 10 dkg kristálycukrot,
a  2 evőkanál kakót és az egy evőkanál tejet. Majd 2-3 max. 5 percet hagyjuk hűlni közben kevergetjük, és ráöntjük a punccsal összeragasztott piskótára kiis csíkokban vagy leborítjuk vel az egészet. 

 

Tipp: Lehet díszíteni kis cukorkákkal, vagy tejszínhabbal, esetlek kis marcipán virágokkal.:)