Tündértorták
Tündértorta
Hozzávalók:
· 250 g vaj
· 4 dl cukor

· 4 nagy tojás
· 2 dl tej
· 6 dl finomliszt
· 3 teáskanál sütőpor
· 1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez:
· 250 g vaj
· 2 teáskanál vaníliaaroma
· 2 dl tej
· 12-16 dl porcukor
· folyékony ételfestés (opcionális)
Készítés:
A vajat keverd puhára, majd add hozzá a cukrot, és kevergesd tovább még kb. 3 percig, amíg egynemű, könnyű krémet nem kapsz. Fokozatosan add hozzá a felvert tojásokat, majd keverd bele a vaníliaaromát is. Egy külön tálban elegyítsd a lisztet a sütőporral, majd kisebb adagokban folyamatos keverés mellett keverd hozzá a vajas masszához a tejjel együtt. Nyugodtan használj elektromos habverőt, és ügyelj arra, hogy a hozzávalók alaposan össze legyenek dolgozva. Töltsd a tésztát papírkapszlikkal bélelt sütőformába úgy, hogy a mélyedések csak félig legyenek tele. A sütő középső rácsára helyezve 175 fokon süsd őket 20-25 percig. A megsült tortácskákat hagyd hűlni kb. 15 percig, majd óvatosan kiveheted őket a formából.
Krémes máz:
Keverd puhára a vajat a vaníliaaromával, a folyékony ételfestékkel, a tejjel és a 4 dl porcukorral (kb. 3-5 perc) elektromos habverő segítségével közepes fokozaton, hogy a krém könnyű és lágy legyen. Adagold hozzá fokozatosan a porcukrot 2 dl-nyi adagokban úgy, hogy kb. 2 percig keverd a krémet minden egyes adag hozzáadása után, így végül egy szép sűrű krémet kapsz, amivel a tortácskák tetejét kedved szerint díszítheted.
Oláh Dzsesszika Vivien engedéjével